Friday, 17 February 2012

Pemandu Berhemah :)

Bila lihat title macam aku nak bercerita pasal seorang pemandu kan. Eh, sebenarnya memang yee pon. Hikhok. Siapa siapa? Saya laa. Maklum laa sekarang ni banyak masa terluang dah takde apa nak buat kat rumah kan. Asyik asyik Twitter jee, so aku pon pergi laa ambik lesen untuk menjadi seorang pemandu yang berhemah. Haa.


Sekarang aku tenga tunggu L. Semalam bersamaan 16 Februari, aku telah menjalani praktikal. First time ni bawak kereta. Sebelum ni pernah laa bawak tapi kereta auto laa. Aku rasa semua tau kott kereta auto lagi senang nak bawak dari kereta manual. Itu pon aku bawak di jalan yang lurus. So pengawalan stereng tu lagi senang la kann.


So, semalam nasib baik laa kan aku dapat cikgu yang baik. Nasib baik seorang melayu. Dan for sure laa kan lelaki. Sekarang ni susah nak dapat cikgu memandu yang perempuan. Mula mula tu rasa awkward jugakk, lama lama baru laa okayy. Dia sabar jee ajar aku yang lembab jugak laa kann. Ada certain time tu, aku cuma tekan minyak dengan clutch jee, dia yang putarkan stereng. Muahaha. teruk tak aku. Aku tak reti lagi nak kawal stereng sebenarnya, dah laa benda alah tu berat. Dengan brek dia pon ketat. Aku ni bukan nya kuat sangat. Aku rasa kalau aku kawal stereng boleh terbalik kereta tu. Hikhokk


Best memang best aku tak nafikan. Tapi bila dia cakap dia nak tinggalkan aku, aku macam nak nangis. Haha. Sebenarnyaa, lebih pada rasa tak confident. Aku takut kereta tu terbalik. Hewhew. Bila time parking, habis tiang tu aku langgar. Tp aku langgar satu jee. Bukan semua, okayy. Dengan divider jalan pon aku langgar. Haha cikgu tu asik gelakkan aku jee. Hampehh. Haa, lagi satu, act aku tak panggil dia cikgu pon. Dia tak kasi. Kami ber 'abg adik' je laa. nevermind laa. Sempat jugakk dia perli-perli aku time ajar aku bawak kereta. Alahai. Sabau je laa.


And finally, dia cakap aku sebenarnya dah okay, cuma pengawalan stereng je lemah lagi. Need more practise. And sekarang ni aku tak sabar untuk the next driving class. Kihkihhh and soon I will drive a car on my own. Yippiee :D




 *Kaki aku sampai kebas sebab tekan clutch dan tangan aku lenguh sebab pulas stereng dgn handbrake yang ketat. Kereta tu dah laa buruk. Grrrr Hahaha
Thanks For Reading. Awak like, awak comel :)

No comments: